Přejít na obsah

Featured Replies

• Odpovědi 6
  • Zobrazení 23,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Most Popular Posts

• Ahoj vsem, a vsem palce drzim na jejich putovanich. Take si myslim, ze 40ti denni pust s breatharianstvim prilis nesouvisi, a tak jsem rad, ze to nakonec tak i bylo vyciteno, vitarian.cz je pro toto t

Odesláno
comment_884

Ahoj, teť jsem také v půstu a držím palce, rád bych se jednou dostal tak daleko jako ty. S tou močí jsem to měl stejné ve 22 dnu, myslím že budeš muset ještě počkat, ale tak daleko jako ty jsem ještě nebyl, tak dotoho nechci nějak hloupě kecat. :rolleyes:

Odesláno
  • Autor
comment_886

Ahoj. Děkuji za reakci. Ona se o tom hodně rozjela diskuze na vitarian.cz a tady bylo mrtvo, tak jsem usoudila, že bude lepší se přesunout tam. Ráda Tě tam uvidím. A je to, jak říkáš, shodli jsme se tam na tom, že pokud je to první 40 a ještě k tomu jsem měla nadváhu, tak se budu čistit celou dobu až do konce 40. :)

A strašně moc držím palečky, aby to všechno klaplo, jak si přeješ. Kdyby byly jakékoli otázky, určitě se ptej. Co vím, ráda odpovím.

Odesláno
comment_887

Ahoj vsem, a vsem palce drzim na jejich putovanich. Take si myslim, ze 40ti denni pust s breatharianstvim prilis nesouvisi, a tak jsem rad, ze to nakonec tak i bylo vyciteno, vitarian.cz je pro toto tema urcite vhodnejsi misto k diskusi. Pokud vim, tak Henri Monfort pred dlouhodobym hladovenim varuje, kratkodobe pusty, o kterych mluvi, maji jen cloveka pripravit na pocity, ktere jej mohou provazet pri 21 dennim prechodu tak, aby je pak umel lepe zvladat. Ja osobne nevidim prinos v tak drastickemu odpirani energie organismu, ktery je na jejim prijmu zavisly v mire, ze dojde k odbourani nejen energetickych zasob, ale i svalove hmoty, cetl jsem i o oslabeni srdecniho svalu, ktery muze selhat, nejedna se spis o hazardovani se zdravim? Myslim si, ze clovek, ktery se stravuje dlouhodobe ciste, vegetariansky, udrzuje spravnou zivotospravu, tak nemusi podstupovat drasticke cistici kury, je zdravy (v moznostech dnesniho zivotniho porostredi a kvality potravin), nemusi ani drasticky redukovat svoji hmotnost, ta se ustali na urovni odpovidajici danemu zivotnimu stylu. Vyzaduje to ale zmenu ve vnitrnim nastaveni, v chapani okoli, ztiseni, ktere muze byt dosti odlisne od projevu dnesniho hlavniho proudu. Z vypovedi, ktere jsem cetl mam nekdy pocit, ze k extremnim pustum se uchyluji casto lide, kteri ziji obecne rozsirenym zpusobem zivota, a kteri doufaji ze touto trochu drastickou metodou se jejich cesta jakoby narovna ke zdravi, jako pilulka zvenci. Dovolim si ale odhadovat, ze ono ztiseni a stabilizace se dostavi spise po dlouhodobem zjemnovani po zvladnuti jednotlivych temat a na nich staveni dalsich. Bylo by fajn byti breathariany, ale zdalo by se mi spravnejsi miti toto nejdrive zpracovano a pak, kdo vi?, treba budeme jednou pripraveni?

Odesláno
  • Autor
comment_888

Ahoj, děkuji za rekci.

Já si myslím, že půst s brethariánstvím souvisí. Mám to postavené tak, že právě půst vede k brethariánství (+ samozřejmě další věci). Já svoje půsty držím proto, že to vnímám jako duchovní cestu. Je mi při tom dobře a poznala jsem nepoznané. Ze zdravotního hlediska všechny problémy, co jsem snad kdy měla zmizely. Půst mě strašně moc věcí naučil a to jak na fyzické, tak na duchovní úrovni. Pro mě je to určitě přínosem, myslím, že nejdůležitější je naslouchat tělu, a to tě pak vede samo. Několik kratších půstů vyústilo v tuto čtyřicítku a moje tělo to tak chtělo samo, nebylo to rozhodnutí pouze hlavou. A hlavně cest je mnoho a každému vyhovuje jiná. Já jsem zatím v půstech našla svojí cestu, která mě uspokojuje. Jsem si jistá, že mě to má něco naučit. Pak se třeba vydám po jiné :)

• 1 year later...
Odesláno
comment_1015

Ahoj, mám zkušenosti se třemi půsty během 4 měsíců, jeden třídenní, druhý týdenní a poslední 12 dní, ráda bych se zeptala na Váš názor, zda je rozumné zkusit rovnou 21 denní či 40 denní, neměla jsem v období žádné problémy, až na občasnou únavu a ráda bych překonala sama sebe a šla do toho, děkuji

Odesláno
comment_1017
před 8 hodinami, matty napsal:

Cituji: "ráda bych překonala sama sebe a šla do toho," jako do čeho? pokud do přechodu na pránu pak je to předčasné, měl jsem tu možnost mluvit s prániky a jistě by ti řekli, že pokud uvažuješ v tomto duchu tak jsi stále nastavená ná půsty. Tudíš na přechod na pránu ještě nejsi připravená. Ale stejně si skvělá když si nastartovala půsty a překonala strach o živit. Přeji hodně úspěchů.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.